Normandia
Abadia de Saint-Vigor de Cerisy
< anterior Inici França Normandia Manche següent >

Manche

L’abadia de Saint-Vigor de Cerisy-la-Forêt tindria un origen força antic ja que hom la considera fundada per sant Vigor, bisbe de Bayeux entre el 511 i 538. Aquella primera casa desapareixeria a causa d’una invasió dels víkings. El monestir fou restaurat pel duc de Normandia, Robert el Magnífic l’any 1032 qui va fer venir monjos de Saint-Ouen de Rouen (Sena Marítim). A finals del segle XI es va començar a construir l’església actual, un edifici de grans dimensions que ara es conserva només parcialment. El 1562 el lloc fou saquejat pel hugonots però es va restaurar i a partir del 1716 va quedar a càrrec de la congregació de Saint-Maur que van mantenir i restaurar l’abadia fins que el 1792 fou suprimida arran de la Revolució. L’església va esdevenir parroquial i va perdre la seva façana i els cinc primers trams de les naus, a més de bona part de les dependències monàstiques. Aquesta abadia va viure en els seus primers segles una llarga època de prosperitat, quan va mantenir diversos priorats a la regió, com ara Saint-Fromond i Saint-Marcouf (Manche), Deux-Jumeaux (Calvados) i fins i tot a Anglaterra.

Cerisy-la-Forêt
Abadia de Cerisy-la-Forêt