Normandia
Abadia de Nantus. Priorat de Saint-Marcouf
< anterior Inici França Normandia Manche següent >

Manche

L’abadia de Nantus (també coneguda com Nanteuil) fou fundada per sant Marcouf, que va viure entre els segles V i VI. Aquell primer establiment monàstic va tenir activitat fins a finals del segle IX, quan la regió fou ocupada pels víkings i la comunitat va fugir emportant-se les relíquies del sant fundador fins establir-se a Corbeny, entre Laon i Reims, on fou fundada una nova casa monàstica. El monestir de Nantus es va recuperar més endavant, ara com una casa benedictina depenent de Cerisy-la-Forêt (1093). L’església dedicada a Saint-Marcouf ha estat molt modificada però encara conserva una cripta d’època antiga. Aquesta església va quedar molt malmesa pels bombardejos l’any 1944, en el marc del Desembarcament de Normandia.

Saint-Marcouf
Saint-Marcouf