Monestirs de la
Bretanya
Priorat de Saint-Sauveur de Dinan
< anterior Inici França Bretanya Costes del Nord següent >

Costes del Nord

Segons la tradició, l’església de Saint-Sauveur fou fundada per Riwallon de Dinan quan va tornar d’una croada on va caure presoner de l’enemic, el 1112. Hom coneix que aquesta església pertanyia, al menys des del 1123, a l’abadia de Saint-Jacut que es troba prop d’aquí, a ran de mar. En una data indeterminada la casa va esdevenir un priorat de Saint-Jacut, condició que mantindria fins la Revolució. La part més antiga de l’església, de construcció romànica, és de mitjan del segle XII. Entre el 1480 i 1509 es van portar a terme treballs importants a l’edifici, que es van allargar amb la construcció d’una nova capçalera a la primera meitat del segle XVI. Després de la Revolució, ja al segle XIX, es va procedir a la seva restauració, que entre altres va significar la restauració i reconstrucció de l’antiga portada romànica, ben decorada.

Saint-Sauveur de Dinan

Mur sud, romànic