Monestirs de la
Bretanya
Abadia de Saint-Jacut
Abbaye de Saint-Jacut
< anterior Inici França Bretanya Costes del Nord següent >

Costes del Nord

La tradició diu que aquest monestir fou fundat per sant Jacut, germà de sant Guénolé (el fundador del monestir de Landévennec), que es va establir en aquest lloc on hi va morir a començament del segle VI i on fou enterrat. El monestir hauria adoptat la Regla de Sant Benet el 848 i es mantindria en aquest lloc fins a finals d’aquell segle o començament del X, quan va quedar abandonat a causa de les inestabilitats provocades pels normands, època en que el cos del fundador s’hauria traslladat a un altre indret. No és fins el 1008 que hom té notícies de la restauració del monestir el qual es va anar desenvolupant econòmicament fins aplegar un ampli patrimoni amb molts béns i priorats, entre els quals el de Saint-Sauveur de Dinan. Després d’un període de decadència, la casa fou restaurada a partir del 1615 i a partir del 1646 va passar a mans de la congregació de Saint-Maur, que en va tenir cura fins la Revolució. El 1758 el monestir fou ocupat militarment per l’exèrcit anglès, però el cop de gràcia va arribar amb la Revolució, l’expulsió de la comunitat i la venda dels seus béns. El 1875 el que quedava de la casa fou ocupat per la Congrégation des Soeurs de l'Immaculée de Saint-Méen, que encara hi roman.

Saint-Jacut
L'abadia de Saint-Jacut