Sant Guénolé de Landévennec, abat
< índex castellano >

Segons la tradició, sant Guénolé (Wennolé, Winwaloei, Winvaloci, Walloy o Vinvalocius) hauria nascut a Gal·les o bé a la Bretanya francesa cap el 418, era germà de Jacut (el fundador de l’abadia de Saint-Jacut, Costes del Nord). Es va formar religiosament al costat de sant Budoc en un monestir situat en una illa propera a la costa bretona. Arran d’un somni revelador, va deixar aquella comunitat amb altres monjos per establir-se en un altre lloc i finalment a Landévennec, on cap el 442 va fundar el monestir d’aquest nom. Guénolé fou el seu primer abat, fins la data de la seva mort, el 504, fou enterrat en aquella abadia.

Landévennec
Abadia de Landévennec