Centre-Val de Loira
Abadia de Méobecq
Abbaye Saint-Pierre de Méobecq / Millebeccus
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre següent >

Indre

El monestir de Méobecq fou fundat l’any 632 per sant Cirà amb la intervenció de Flaocat, personatge de la cort, i del propi rei Dagobert que li van facilitar la tasca, es va dedicar a sant Pere. Ells mateixos van fundar més endavant el monestir de Lonrey, que després seria conegut com Saint-Cyran-en-Brenne (Indre) on el fundador hi va morir l’any 657. Durant la primera meitat del segle XI es va aixecar una nova església conservada en bona part, edifici que es va consagrar el 1048, moment en que es va atorgar al monestir el privilegi d’immunitat. El 1174 una butlla del papa Alexandre III confirmava els béns de la casa. El 1569, a causa de les guerres de Religió, va patir un incendi que va deixar mutilada l’església. La Revolució va suprimir l’establiment monàstic, que a començament del segle XIX va recuperar l’activitat religiosa però ara amb funcions parroquials.

Méobecq
Abadia de Méobecq

Sant Cirà (Sigiran, Cyran)

Personatge de família noble emparentat amb el rei Dagobert, la seva educació fou confiada a Flaocat, un alt dignatari de la cort merovíngia. Cirà va abandonar la cort per endinsar-se en la vida religiosa i va peregrinar a Roma acompanyant el bisbe Flavius. Un cop retornat a la Gàl·lia va retrobar Flaocat qui li va donar suport i el va ajudar a establir-se en un indret retirat, una cel·la que aviat esdevindria un comunitat monàstica que es convertiria en l’abadia de Méobecq de la que seria el seu primer abat. Més endavant Dagobert li va lliurar el lloc de Lonrey on hi va fundar un nou monestir que més endavant seria conegut com Saint-Cyran-en-Brenne (Indre), on el sant hi va morir l’any 657.

Sant Cirà
Sant Cirà