l'Illa de França
Priorat de Notre-Dame de l'Ouÿe
Louye
< anterior Inici França Illa de França Essonne següent >

Essonne

Priorat de Grandmont fundat després de la donació efectuada l’any 1163 per Lluís VII el Jove de França (1137-1180) a favor d’aquest orde amb la finalitat d’establir-hi una nova casa. Amb el pas del temps el lloc va seguir mantenint la protecció de la Corona, que va atorgar a la comunitat altres beneficis. El monestir es va bastir segons els costums de Grandmont respectant els característics trets arquitectònics. Com altres monestirs, va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys. A finals del segle XV una epidèmia de pesta va afectar la casa, morint tota la comunitat, es va refer amb nous monjos i ja al segle XVI el lloc fou saquejat a causa de les guerres de Religió, el 1567, quedant uns anys abandonat. Es va recuperar tot i que de manera força precària sobretot a causa de problemes amb l’observança, problema que es va generalitzar en el si de l’orde que es va suprimir el 1772. La comunitat ja havia deixat Ouÿe el 1770 i el lloc fou ocupat per les monges de benedictines de Saint-Rémy-des-Landes (Yvelines) des del 1773 fins la Revolució. Ara el lloc s’ha restaurat i rehabilitat, a càrrec de la diòcesi de París.

Ouÿe
Església del priorat de l'Ouÿe