Abadia i priorat de Droiteval
Abbaye Notre-Dame de Droiteval / Recta Vallis / Vallis Directa
< anterior Inici França Gran Est Vosges següent >

Vosges

En aquest lloc va existir una abadia cistercenca femenina i més endavant un priorat masculí del mateix orde. La primera casa hauria estat fundada i dotada al voltant del 1128 per Aubert de Darney, posteriorment va rebre el suport de diversos institucions religioses del territori però malgrat tot, mai va gaudir d’un situació financera còmode i les monges van patir pel seu manteniment. A mitjan del segle XV a aquella situació s’hi van afegir problemes derivats de la manca de regularitat i el 1291 hom va pensar en la seva expulsió de l’orde. El 1432 el monestir que havia estat abandonat per les religioses i estava en ruïnes es va posar sota l’administració dels monjos de Morimond (Alt Marne) que en van fer un priorat. Al segle XVII va viure un episodi bèl·lic que el va deixar en ruïnes però encara va poder ser restaurat i es va mantenir fins la Revolució, el 1792 el lloc va passar a mans de particulars. Després de tenir activitat industrial les construccions foren restaurades.

Droiteval
L'abadia de Droiteval