Priorat de Notre-Dame de Bar-le-Duc
Prieuré Notre-Dame de Bar-le-Duc
< anterior Inici França Gran Est Mosa següent >

Mosa

Segurament al segle X ja existia una església dedicada Notre-Dame. L’any 1088 la comtessa Sophie de Bar (c1018-1093) llavors ja vídua de Louis de Montbéliard, va fundar un priorat benedictí que va posar sota la tutela de l’abadia de Saint-Mihiel i aquella església va formar part de la dotació inicial de la casa monàstica mantenint les funcions parroquials. Segurament a causa d’això es va ampliar l’edifici primitiu amb la finalitat de permetre l’activitat monàstica i la parroquial. L’edifici que es conserva té elements de les diferents etapes constructives, a partir de l’època romànica fins les acaballes del segle XIV, però encara es farien més intervencions en els segles posteriors, especialment després d’haver patit la caiguda de llamps els anys 1575 i 1619. El 1765 el priorat fou secularitzat i poc després l’església patia els efectes directes de la Revolució transformant-se en temple de la Raó. Durant el segle XIX les dependències priorals es van modificar per convertir-les en la seu d’un hospici.

Notre-Dame de Bar-le-Duc

El priorat en un plànol de Bar-le-Duc (1617)