Comanda hospitalera de Saint-Jean-du-Vieil-Aître, de Nancy
Commanderie Saint-Jean-du-Vieil-Aître / Saint-Jean de Virlay
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Els hospitalers van arribar a Nancy a l’època de Mateu I, duc de Lorena entre el 1139 i 1176. L’any 1147 el duc i la seva esposa Berta de Suàbia van fer una important donació de béns a aquesta casa, operació que molt possiblement estava relacionada amb la seva fundació. La comanda es va establir fora de la ciutat, al costat de ponent on hi havia un cementiri i d’aquí el topònim aître que fa referència a l’espai destinat als enterraments al costat d’una església. En el anys següents es van anar efectuant donacions al seu favor el que va fer que esdevingués una comanda econòmicament important, també es va veure beneficiada amb l’assignació de béns pertanyents a l’orde del Temple, quan aquest fou suprimit, entre aquests béns cal esmentar l’antiga comanda templera de Lunéville. Durant la primera meitat del segle XVII es va veure afectada per la guerra dels Trenta Anys i va patir desperfectes importants. Amb la Revolució el lloc va passar a mans particulars i ara l’únic element medieval que es conserva és el campanar rodó.

Hospitalers de Nancy
La comanda hospitalera de Nancy