Priorat de Saint-Michel de Lescure

Prieuré Saint-Michel de Lescure

(L'Escura d'Albigés / Lescure-d'Albigeois, Tarn)

Saint-Michel de Lescure

L'església de Sant Michel de Lescure és l'única resta d'un antic priorat fundat en el segle XI per monjos benedictins de la propera abadia de Saint-Michel de Galhac (Tarn). Aquesta casa va mantenir la seva activitat fins al 1534, quan l'abadia fou secularitzada.

Poc després, L’Escura quedaria ocupat pels calvinistes que mantindrien aquesta església per al culte catòlic, fins que el 1585 van deixar la població i el castell que utilitzaven. Llavors l’activitat parroquial es va desplaçar a l’església del castell, amb la mateixa advocació, mantenint també el culte a l’anterior. Durant la Revolució, l’església es va salvar de l’enderroc a causa del cementiri que l’envolta. És l’única resta d’aquell priorat, es tracta d’un bell edifici romànic amb una portada decorada amb columnes i capitells, tres a cada costat. La resta d’edificis de l’establiment monàstic ja eren en ruïna al segle XVII i no hi ha restes aparents. L’església encara és envoltada pel cementiri.

Il·lustració de Voyages pittoresques et romantiques
dans l'ancienne France. Languedoc