Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Saint-Nicolas de Marcheroux
Saint-Nicolas-en-Thelle / Marchasium Radulfi
< anterior Inici França Hauts-de-France Oise següent >

Oise

Fundada el 1122 per Ulric qui també seria el seu primer abat, aquest era deixeble de sant Norbert l'impulsor de l'orde premonstratenc. L'establiment es va fer realitat en un lloc proper situat al nord-oest, ocupant una capella dedicada a sant Nicolau. Es tractaria d’un monestir doble que era conegut com Saint-Nicolas-en-Thelle. El 1145 els canonges es van desplaçar a l’indret actual deixant a l’antic monestir la comunitat femenina de Beaumont-les-Nonnains, que segurament va perdurar fins el segle XIII, data en que es va extingir. La casa de Marcheroux va passar a dependre de Saint-Josse-au-Bois, després coneguda com Saint-Josse de Dommartin.

El 1180 va participar en la fundació de l’abadia d’AbbecourtAbadia d’Abbecourt (Yvelines)

Abadia premostratenca fundada el 1180 i afiliada a la de Marcheroux (Oise), després de patir la guerra dels Cent Anys va quedar destruïda i abandonada temporalment. L’església es va reconstruir a mitjan del segle XVIII. Fou suprimida el 1790 i es va enderrocar en la seva pràctica totalitat durant el segle XIX

Escut de l'abadia d'Abbecourt
Segons l'Armorial général de France
(Yvelines) ara pràcticament desapareguda. El 1192 fou incendiada i altre cop destruïda al segle XV, encara es va refer i el 1536 es va consagrar una nova església, que va quedar en ruïnes el 1615. El 1790, quan es va suprimir arran de la Revolució, tenia una comunitat de només tres canonges.

Marcheroux
Abadia de Marcheroux