Monestirs de Nova Aquitània
Convent dels Cordeliers d'Angulema
Couvent dels Cordeliers d'Angoulême / Engolismensis
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

L’arribada dels franciscans a Angulema es va realitzar poc abans del 1230 gràcies a la intervenció de Guy V, senyor de La Rochefoucauld, en els anys següents els framenors van anar ampliant el primitiu convent i aixecant una nova església, a partir del 1300, construcció que va rebre el suport de Beatriu de Borgonya (1260-1328) que fou enterrada en aquest lloc amb el seu marit Hug XIII de Lusignan. Durant la segona meitat del segle XVI (1562 i 1568) el convent fou ocupat pels calvinistes i va resultar malmès. D’aquesta època era el frare André Thevet (1504-1592) natural de la mateixa ciutat d’Angulema que es va interessar pels viatges i la geografia i que va publicar diverses obres, com ara la Cosmographie de Levant (1554), Les singularitez de la France antarctique, autrement nommée Amerique (1577) o La cosmographie universelle (1575). Després de la Revolució i la supressió de la casa conventual el lloc va quedar en mans dels militars fins que el 1818 es va destinar a establiment hospitalari i va començar la reforma i construcció de les dependències necessàries per acollir la nova activitat.

Cordeliers d'Angulema
L'església dels Cordeliers d'Angulema