Monestirs de Nova Aquitània
Priorat de Notre-Dame de Lanville
Prieuré Notre-Dame de Lanville / Alanvilla
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

En aquest lloc existia un establiment monàstic d’origen desconegut, que el 1120 va adoptar la Regla de Sant Agustí. Hom coneix també que, al contrari del que va passar en altres cases del territori, no va patir directament els efectes de la guerra dels Cent Anys, però al segle XVI va quedar en ruïnes a causa de les guerres de Religió. La seva afiliació a la congregació de Sainte-Geneviève l’any 1652 va ajudar notablement la seva reconstrucció. Va mantenir-se en activitat fins la Revolució, mantenint-se com església parroquial. Les voltes de la nau són de l’època de la reconstrucció, anteriorment l’església era coberta amb cúpules. La façana es va refer a començament del segle XX.

Lanville
Canònica de Lanville