Provença-Alps-Costa Blava
Convent dels Celestins d’Avinyó
Célestins d’Avignon
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Valclusa següent >

Valclusa

El 1347 el bisbe d’Avinyó va establir un cementiri en aquest indret, on hi va ser enterrat sant Pere de Luxemburg, cardenal mort el 1387 als disset anys d’edat a Villeneuve-lès-Avignon i en olor de santedat. Gràcies a la devoció despertada per aquest personatge es va aixecar una capella en el lloc del seu enterrament. El 1392 el papa d’Avinyó Climent VII va començar la construcció d’un monestir de celestins en aquell mateix indret, amb la participació de Carles VI de França. A més de Pere de Luxemburg, des del 1674 l’església d’aquest monestir també acollia les relíquies de sant Benet d’Avinyó (saint Bénézet) que la tradició el fa constructor del pont que porta el seu nom i que des del 1669 es conserva parcialment. Amb la Revolució, les restes dels dos sants es van traslladar a l’església de Saint-Didier mentre que el monestir esdevenia una caserna. Ara és de propietat pública.

Celestins d'Avinyó
El convent dels Celestins d'Avinyó