Provença-Alps-Costa Blava
Convent dels Dominics de Sisteron. La Baume
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps de l'Alta Provença següent >

Alps de l'Alta Provença

Aquest convent fou construït al lloc de La Baume, ara annexat a Sisteron, gràcies a la intervenció de la comtessa Beatriu de Savoia, vídua de Berenguer V de Provença, que el 1248 va donar els terrenys necessaris per la seva construcció. L’església es va acabar el 1252. L’any 1329 s’hi va celebrar un capítol general de l’orde. El 1427 va resultar afectat per un incendi. Durant la segona meitat del segle XVI va ser víctima del setge que va patir Sisteron en el marc de les guerres de Religió, el convent fou ocupat i quan els frares hi van tornar el van trobar en ruïna. Quan es va restaurar, l’església es va refer només en part, resultant més curta que l’anterior. Aquesta restauració no es va acabar fins ben entrat el segle XVII. La casa va perdurar fins la Revolució. Ara es conserva parcialment.

La Baume / Sisteron
Dominics de La Baume / Sisteron