Abadia de Bonnefontaine
Bonus Fons
< anterior Inici França Gran Est Ardenes següent >

Ardenes

L’abadia de Bonnefontaine fou fundada el 1154 per Nicolau II, senyor de Rumigny (+ 1175), el 1152 aquest havia donat a l’abat Bertrand de l’abadia de Signy (Ardenes) unes terres per poder establir la nova casa monàstica a més d’altres béns i drets, als que es van afegir altres possessions aportades per l’abadia de Signy. El papa Alexandre III li va confirmar els béns. La casa va viure una llarga època de prosperitat, però a causa de les inestabilitats de la regió, a començament del segle XIV passava una època de penúries el que va obligar a desfer-se d’algunes propietats. A aquesta situació s’hi va afegir l’entrada del règim comendatari (1538) i les guerres de Religió, que van afectar de ple el monestir, Jean de Coucy, el primer abat comendatari va reconstruir l’abadia. La Revolució va acabar amb la vida religiosa en aquest lloc l’any 1790, el lloc fou saquejat, venut i va caure en ruïnes.

Bonnefontaine
Ruïnes de l'abadia de Bonnefontaine