Monestirs de
Catalunya

Trinitaris

Convent de la Trinitat de Tortosa / Sant Blai
< anterior Inici Catalunya Baix Ebre Tortosa següent >
castellano
cercador contacte facebook

Baix Ebre

Les notícies de la instal·lació dels trinitaris a Tortosa són ben escasses, únicament s'esmenta un permís episcopal lliurat a aquest orde per bastir una capella (1213) al barri de Remolins, això fa pensar que a començament d'aquell segle ja s'hi haurien establert. Al costat d’aquesta capella es va bastir un hospital que també dirigien i on vivien en comunitat. Des d’aquí es va fundar el convent de la Fontcalda (Gandesa)

Església de Sant Blai / Trinitaris de Tortosa
Sant Blai


Església de Sant Blai / Trinitaris de Tortosa
Portal de l'església

Església de Sant Blai / Trinitaris de Tortosa
Portal de l'església


Van ocupar el mateix lloc fins que el 1574 es van traslladar al Raval de la Creu (Ferreries). Aquell nou establiment va patir els efectes de la Guerra dels Segadors (1642) convertint-se en fortí, la Guerra de Successió va comportar l’incendi i destrucció total. A mitjan del segle XVIII es tornaren a traslladar, ara al carrer de Sant Blai, fins el 1835. Amb la desamortització el convent fou enderrocat i el seu solar es va destinar a bastir nous habitatges. Es va conservar l’església, ara parròquia de Sant Blai.

Església de Sant Blai / Trinitaris de Tortosa
Campanar de Sant Blai


Bibliografia:
- ALMERICH I PADRÓ, Paulina. Les cases de religiosos a Tortosa. Tortosa: Ed. Coop. Gràfica Dertosense, 1998
- QUEROL GÓMEZ, Antoni. La ciutat de Tortosa: La desamortització, noves funcions i usos urbans. A Patrimoni i economia a les comarques de la diòcesi de Tortosa. Benicarló: Onada Ed., 2008
 

Situació:

Al carrer de Sant Blai, centre de la ciutat de Tortosa

Baldiri B. - Abril de 2011