Hospitaleres

Comanda de Sant Joan de Jerusalem
< anterior Inici Catalunya Baix Ebre Tortosa següent >

Baix Ebre

La comanda de les hospitaleres de Tortosa es va fundar el 1579 amb les monges que es van traslladar a Tortosa des de Sant Carles de la Ràpita pel perill dels pirates que les amenaçava. La construcció del nou convent va començar el 1580 i el 1587 ja es va poder ocupar.

Sant Joan de Jerusalem

Façana de l'església

En aquell lloc, proper a l'Ebre, van patir les inundacions del 1605 i 1617, en aquelles ocasions les monges es van veure obligades a refugiar-se al monestir Santa Clara. A començament del segle XVIII es van emprendre obres de millora de la defensa de la ciutat i es va modificar el traçat de les muralles; això va significar l’enderroc d’aquell establiment. Un nou convent es va bastir en un lloc més elevat, prop de Santa Clara, aquest nou edifici es va inaugurar el 1734.

El claustre

El 1967, a causa de la seva decadència, les monges es van traslladar a Gandia. Ara l’església i convent estan ocupats per diversos organismes.

Galeria superior del claustre
Claustre de Sant Joan de Jerusalem