Sant Évroult d'Ouche, monjo fundador
< índex castellano >

Nascut el 627 a Bayeux (Calvados) en el si d’una família acomodada, rebé una cuidada instrucció i va servir a la cort de Clodoveu II (639-657) i Clotari III (657-673), atret per la vida monàstica es va separar de la seva esposa, ella va professar com a monja i ell va deixar la cort, donar els seus béns i ingressà al monestir de Saint-Martin de Deux-Jumeaux (Calvados) on la seva popularitat es va expandir. A causa d’això, va decidir retirar-se en un lloc més apartat on va fundar el monestir d’Ouche. Hom li atribueix la fundació d’una quinzena més de cases a la regió, tant masculines com femenines com ara l’abadia de Saint-Martin de Sées o el monestir femení d’Almeneches. Évroult va morir el 706 al monestir d’Ouche, que guardava les seves relíquies i que més endavant seria conegut amb l’advocació de Saint-Évroult.

Saint-Évroult
Abadia de Saint-Évroult (Orne)