Agustins

Col·legi i convent de Sant Guillem d'Aquitània

Barcelonès

De manera anàloga a altres ordres religiosos, els agustins també van establir un col·legi a la ciutat de Barcelona. Aquest es va fundar l’any 1587, utilitzant una capella anterior dedicada a Santa Dorotea. Era al carrer d’Elisabets, en front del convent de Santa Elisabet. Era un establiment de reduïdes dimensions. Ente el 1808 i 1814 la comunitat agustina es va veure obligada a abandonar-lo amb motiu de la Guerra del Francès. Fou exclaustrat el 1835, quan els monjos el van abandonar definitivament. Més endavant el convent va quedar annexat a la veïna Casa de la Misericòrdia. Encara es conserva l'església, encara que modificada.

Sant Guillem d'Aquitània

Interior de l'església el 1911