Malgrat que els hospitalers no van participar directament a la conquesta de Mallorca, des de la castellania d’Amposta es va demanar la cessió de béns a l'orde de l’Hospital i gràcies a això van obtenir un terreny a les drassanes de Palma per aixecar un hospital, a més d'altres béns. Amb aquest patrimoni van aconseguir l'establiment d'una comanda amb seu a l'hospital de les drassanes on van aixecar una capella dedicada a sant Joan.
Amb la supressió de l’orde del Temple, els hospitalers van aconseguir bona part dels béns dels templers, malgrat l’oposició de Sanç I de Mallorca que també va fer-se amb una part d’aquell patrimoni. Entre les possessions que van anar a mans de l’Hospital hi destaquen el castell del Temple de Palma i el lloc de Pollença. Després d’aquell repartiment, la capella de Sant Joan de la Mar fou assignada al priorat que es va establir a Pollença, mentre que la gestió de la comanda de Mallorca va passar al castell del Temple, a Ciutat. Es conserva la capella de Sant Joan de la Mar tot i que la construcció actual és de la segona meitat del segle XVIII.
- FUGUET SANS, Joan (2005). Templers i hospitalers, IV. Guia de la Catalunya Vella, el Penedès, els comtats del Rosselló i Mallorca. Barcelona: Rafael Dalmau Ed.