Convent de San Agustín Extramuros de Madrigal

Agustins calçats de Madrigal

(Madrigal de las Altas Torres, Àvila)

San Agustín Extramuros

Els agustins van arribar a Madrigal el 1541 després que els fou cedit l’antic monestir de Nuestra Señora de Gracia, donació efectuada per les monges del mateix ordre que s’havien traslladat des d’aquest indret, extramurs, a l’interior de la ciutat, per ocupar l’antiga residència reial.

Les monges havien deixat un monestir amb deficiències pel que fa a la conservació, i això va obligar a fer obres d’adaptació i ampliació, a més de proveir-lo del mobiliari pertinent. El 1590 es va engegar la pràctica reconstrucció total del convent, obra impulsada i finançada pel cardenal Gaspar de Quiroga (1512-1594), que, a la seva mort, fou enterrat en el monestir.

El segle XIX va portar els infortunis propis de l’època: durant la guerra del Francès, el convent fou exclaustrat, ocupat i va resultar malmès, després vindria la supressió i venda de les propietats, el 1844 se subhastava el mateix convent i aquell any ja patia greus desperfectes, situació que es va agreujar amb el pas del temps, el 1886 hi havia una farinera. Ara està en ruïnes.

Escut del convent
Ara al monestir de Santa María de Gracia