Monestir de Santa Clara de Medina de Rioseco

La Concepción de Medina de Rioseco

(Medina de Rioseco, Valladolid)

Santa Clara de Medina de Rioseco

El convent de clarisses de Medina de Rioseco es va fundar a partir d’un beateri preexistent que havia reunit un grup de dones. El 1491, una butlla del papa Innocenci VIII els va atorgar la regla franciscana, esdevenint clarisses. Aquesta nova casa va rebre la protecció dels senyors de Medina de Rioseco, Don Fadrique Enríquez de Velasco, almirall de Castella, i la seva esposa Ana de Cabrera. La fundació es va posar sota l’advocació de la Concepció.

El 1492, li foren lliurades les cases que fins aquell moment havien estat ocupades pels jueus expulsats, més endavant van anar a l’ermita de San Sebastián i, ja a començament del segle XVI, es van establir al lloc actual, al camí de Valladolid, a l’altre costat del riu Sequillo. Després d’una època de prosperitat, a començament del segle XIX van patir les calamitats de l’època, especialment l’ocupació francesa, també en el segle XX va ser víctima de dificultats econòmiques, a mitjan segle, va acollir altres comunitats clarisses que el van reforçar. Encara va patir un incendi el 1980.