Convent de San Francisco de Medina de Rioseco

Franciscans de Medina de Rioseco

(Medina de Rioseco, Valladolid)

San Francisco de Medina de Rioseco

Aquest convent fou fundat gràcies al patrocini de l’almirall de Castella, Fadrique Enríquez de Velasco, la poderosa família del fundador ja havia protegit un altre convent franciscà proper a Medina de Rioseco, el de Nuestra Señora de la Esperanza de Valdescopezo, actualment desaparegut, però que els Almiralls de Castella van continuar patrocinant i que no es va perdre fins poc després de la desamortització.

El 1491 una butlla del papa Innocenci VIII va autoritzar la nova fundació de San Francisco de Medina de Rioseco, l’any següent van començar les obres i aviat es van començar a utilitzar algunes de les seves dependències, el 1520 es va consagrar la nova església. Va mantenir-se en activitat fins a l’exclaustració, amb el parèntesi de la guerra del Francès, quan es va convertir en caserna. Actualment, és la seu del Museo de San Francisco.