Altres monestirs de la província de Valladolid

(Valladolid)

Monestir de San Saturnino de Medina del Campo
S Saturninus
(Medina del Campo, Valladolid)
San Saturnino de Medina del Campo

Es tracta d’un dels monestirs més antics de Medina del Campo, fou fundat abans del 1178 (potser el 1172) per un personatge d’origen francès, Andrés Bocos, que va portar del seu país d’origen les relíquies dels sants Sadurní i Antoni. En la fundació hi van participar els premonstratencs de San Pelayo de Cerrato (Palència). Durant algun temps fou un monestir doble, amb canonges i canongesses, fins que el 1233 es va fundar el monestir de Santa María de los Huertos, on es va traslladar la comunitat femenina. Fou una casa modesta, el 1521 un incendi la va destruir, però encara va mantenir la seva activitat fins al segle XIX, patint els efectes de la guerra del Francès i l’exclaustració, el 1835. Actualment, només es conserva una part de la capçalera de l’església.