Castella i Lleó
Cartoixa de Nuestra Señora de Aniago
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Valladolid següent >

Valladolid

Aquest lloc d’Aniago era propietat del monestir de Santo Domingo de Silos des de l’any 1135, després de diversos canvis de propietari el 1376 passar a mans de la reina Juana Manuel, esposa d’Enric II, que amb la voluntat de fundar-hi un establiment jerònim el va donar al monestir de Santa María de la Sisla (Toledo) que va començar la construcció de la nova casa. Per alguna causa, els jerònims no van arribar a fundar el monestir i el 1382 van vendre el terreny que va acabar com a propietat del bisbe de Segòvia. Un cop mort aquest, la seva marmessora, la reina Maria d’Aragó (esposa de Joan II de Castella) va donar el lloc als predicadors, que s’hi van estar dos anys, i finalment als cartoixans, el 1441.

Niestra Señora de Aniago
Aniago

Cartoixans

Aniago
Aniago

Els nous monjos van arribar de la cartoixa de Sevilla però no hi va haver bona relació amb els fundadors (Maria d’Aragó morí el 1445) els quals no van complir amb el que havien establert i la inestabilitat del lloc es va allargar fins que van rebre protecció dels Reis Catòlics (1469), el que va permetre el seu desenvolupament en els anys següents fins que la casa fou clausurada a causa de la desamortització. Actualment el gran conjunt monàstic es troba en ruïnes.

Aniago

Aniago