Altres monestirs de la ciutat de Valladolid

(Valladolid, Valladolid)

Vista de Valladolid
Georg Braun (c 1640)

Monestir de Santa María la Real de Huelgas
Las Huelgas Reales de Valladolid

Aquest monestir cistercenc femení de Santa María la Real de Huelgas fou fundat per la reina María de Molina (c 1265-1321), l’esposa de Sanç IV de Castella, l’autorització del seu establiment l’havia obtingut l’any 1282. Aquella primera casa fou víctima d’un incendi l’any 1320 i es va aixecar de nou en un altre indret, a l’església de Santa María Magdalena, a tocar del palau reial, donat també per la fundadora. A la mort de la reina, l’any següent, aquesta fou enterrada a l’església del monestir. El 1328 va patir un incendi i va passar a ocupar el palau. El monestir actual, que va substituir la senzilla construcció del segle XIV, es va començar a bastir el 1579. Conserva un notable patrimoni mobiliari, entre el que s’ha de destacar el sepulcre de la reina María de Molina.

Sepulcre de María de Molina († 1321)