Monestir de Santa Catalina de Valladolid

Santa Catalina de Siena / Las Catalinas

(Valladolid, Valladolid)

Santa Catalina de Valladolid

El convent dominic femení de Santa Catalina fou fundat l’any 1488 a iniciativa d’Elvira de Benavides († 1505), que fou la primera priora de la casa. Poc abans de disposar de l’autorització del papa Innocenci VIII, ja havia adquirit alguns terrenys intramurs de la darrera muralla de la vila, el que li va comportar l’oposició dels frares del convent de San Agustín, que estava situat al costat d’aquest.

L’evolució de la comunitat fou important en els primers anys, i el 1504 ja tenia quaranta-cinc monges. Durant el primer segle de vida es van anar efectuant ampliacions i millores, el notable claustre es va bastir durant els primers anys, a cavall dels segles XV i XVI. A començament del segle XVII es treballava en la millora de l’església. A més de les construccions que conformen el monestir, també s’ha pogut conservar un notable conjunt de peces de mobiliari. Actualment, el monestir ja no té activitat, les monges el van deixar l’any 2009 i el 2018 el conjunt fou adquirit per l’Ajuntament de Valladolid.