Castella i Lleó
Convent de San Pablo de Valladolid

Valladolid
Monestirs de Valladolid

San Pablo de Valladolid

Dominics

Els dominics van establir-se a Valladolid el 1276 gràcies al recolzament de la reina Violant d’Aragó, esposa d’Alfons X el Savi. Fou la seva successora, María de Molina, qui va agafar el relleu en el patronatge d’aquesta casa i s’encarregà de la construcció de la seva església. Joan II, al segle XV, va establir el palau al costat d’aquesta casa dels dominics. Juan de Torquemada (oncle de l’inquisidor Tomás de Torquemada) va renovar totalment l’església. Simón de Colonia va treballar en la façana fins el 1500 però l’obra encara continuava a l’època del Duc de Lerma que també hi va fer la seva contribució.