Centre-Val de Loira
Abadia de Saint-Genou
Abbaye Saint-Genou / S Genulfi / Saint-Sauveur d’Estrées / Stradense
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre següent >

Indre

L'any 828 el comte Wicfred de Bourges i la seva esposa van fundar una església dedicada a la Mare de Déu al lloc de Strada. Poc després, a causa d’una visió sobrenatural, els mateixos personatges d’acord amb Pipí I d'Aquitània van establir un monestir en aquell lloc que es va dedicar a Saint-Sauveur. El seu primer abat fou Dodon. Prop d’aquest monestir es trobava el sepulcre de sant Genulf i del seu pare sant Genit, personatges que la tradició fa originaris de Roma i que van arribar a aquestes terres al segle III després del seu pas per Cahors. L’abat Mainard va aconseguir de Carles el Calb l’oportuna llicència per traslladar les relíquies dels sants a Saint-Sauveur d’Estrées però a causa de les invasions normandes tant les relíquies com la comunitat monàstica es van refugiar temporalment al monestir de Saint-Pierre-le-Moûtier (Nièvre).

Saint-Genou

Saint-Genou

Saint-Genou

El 990 va començar la construcció d’un nou monestir on es van disposar convenientment les relíquies de sant Genulf. La vida al monestir va continuar, en època més avançada aquesta casa es va conèixer amb el nom de Saint-Genou, en detriment del de Sant-Sauveur que va anar quedant en desús. L’entrada del règim comendatari va afectar la casa que va entrar en decadència, de manera que el 1773, abans de la Revolució, el monestir fou suprimit i l’església es va convertir el parròquia. Saint-Laurent de Palluau, situat a ponent de l’abadia, era un priorat d’aquest monestir.

Saint-Genou

Saint-Genou