Convent dels Cordeliers de Lons-le-Saunier

Jura següent >

Jura

Convent franciscà fundat al voltant del 1250, l’església es va bastir durant el mateix segle segurament amb la protecció de la casa de Vienne. El 1536 va patir un incendi que tradicionalment s’ha atribuït a la intervenció de dos frares, sigui com sigui el fet va obligar a fer obres de reconstrucció, però la situació es va repetir amb un nou incendi el 1637. El 1731 es va fer la nova façana de l’església i poc després es reconstruïen les dependències conventuals. Amb la Revolució el convent fou convertit en presó mentre que l’església passava a ser Temple de la Raó i després magatzem fins que el 1803 va recuperar el culte i ara és la parròquia de Saint-Pierre et Saint-Paul. El 1828 a les altres dependències s’hi va instal·lar un seminari i actualment s’han adaptat en habitatges.

Cordeliers de Lons-le-Saunier
Els Cordeliers de Lons-le-Saunier