Priorat de Saint-Pierre de Relanges
Prieuré de Relanges / Notre-Dame de Relanges / Relinges / Renanges
< anterior Inici França Gran Est Vosges següent >

Vosges

El priorat de Relanges fou fundat al voltant del 1048 des de Cluny en una propietat que el 1030 aquella abadia havia rebut de Ricuí de Darney, una donació en la que lliurava les possessions que aquest personatge tenia a Relanges. Una butlla del papa Lleó IX confirmava el 1050 aquella donació i l’existència del priorat. L’abadia de Cluny hi mantenia una petita comunitat que alhora tenia cura de les funcions parroquials. El 1454 aquesta casa fou unida al priorat de Notre-Dame de Froville (Meurthe i Mosel·la). Es conserva la gran església romànica de tres naus i planta basilical, amb restauracions del segle XVI efectuades després de ser víctima d’un greu incendi. En aquesta època el priorat va passar també a estar sotmès al règim de comenda, es va mantenir fins la Revolució, ara és l’església parroquial de Notre-Dame.

Relanges
Priorat de Relanges