Priorat de Cons-la-Grandville
Prieuré Saint-Michel de Cons / Cellam Cunensem / Saint-Hubert
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Aquest priorat benedictí depenent de l’abadia de Saint-Hubert en Ardenne (Luxemburg, Bèlgica) fou fundat i dotat al voltant de 1088 pels germans Gautier i Dudon de Cons i l’esposa d’aquest darrer, Hedwige. El priorat estava situat a tocar del castell dels senyors de Cons, a l’època de la seva fundació s’hauria aixecat la primera església i també el castell, obra de Dudon. Aquest priorat figura dins del conjunt de les possessions de Saint-Hubert en documents atorgats per diferents papes del segle XII. D’aquella primera època en resta la cripta de l’església, sota la construcció actual. Tant el castell com el priorat foren reconstruïts en època moderna, l’església es va bastir el 1732, el priorat és del 1760 però es conserven altres elements més antics com el colomar que conserva la data de 1688 tot i que l’edifici es va modificar més endavant. Pel que fa al castell, també es va reedificar al segle XVIII. Després de la Revolució l’església va esdevenir parroquial prenent l’advocació de Saint-Hubert en detriment de l’anterior de Saint-Michel.

Cons-la-Grandville

Cons-la-Grandville