Priorat de Flavigny-sur-Moselle
Prieuré de Flavigny-sur-Moselle / Flaviniacum
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Aquest priorat benedictí fou fundat des de l’abadia de Saint-Vanne de Verdun. El 952 Humbert, el primer abat de Saint-Vanne, va rebre del bisbe fundador, Bérenger de Verdun, unes terres a Flavigny que al seu torn li havia atorgat l’emperador Otó el Gran (912-973). Humbert hi va traslladar uns monjos amb la finalitat de fundar un priorat, l’any 964 el mateix Bérenger va lliurar al priorat les despulles de sant Fermí, bisbe de Verdun del segle V. Cap el 1020 van començar les obres per aixecar un nou priorat, que ja estava acabat a mitjan d’aquell segle. A començament del segle XV es va tornar a reconstruir i el 1439 la casa va començar a estar regida per priors comendataris. Al segle XVII adoptaria la reforma de Saint-Vanne alhora que patiria els efectes de les inestabilitats polítiques del moment, amb episodis de saqueig. Es va mantenir actiu fins la Revolució que va suprimir el priorat. El 1824 hi va arribar una nova comunitat de monges, també benedictines, procedents de l’abadia suprimida de Vergaville (Mosel·la) que s’hi van mantenir fins el 1904, després el lloc es va adaptar com a centre assistencial, amb l’establiment d’un preventori.

Flavigny

Flavigny