Comanda templera de Metz
Commanderie des Templiers de Metz
< anterior Inici França Gran Est Mosel·la següent >

Mosel·la

Els templers haurien arribat a Metz cap el 1133 on van ocupar una capella dedicada a Saint-Maurice facilitada per l’abadia de Sainte-Glossinde. Al voltant de 1200 van establir la comanda en un altre indret proper on, entre altres construccions, van aixecar la capella que encara es conserva. Cap el 1260 l’antiga capella de Saint-Maurice fou cedida als agustins on aquests hi van establir el seu convent. El 1312, amb la supressió del Temple, la capella, les dependències de la comanda i altres béns van passar a mans de l’orde de l’Hospital, que ja tenia establiment a la ciutat, i a l’orde Teutònic. El lloc va quedar malmès durant el setge de Metz del 1552 i es va utilitzar per aixecar una ciutadella militar (1556-1562). Es va conservar la capella, única resta visible de l’època templera, la decoració mural de l’interior és de començament del segle XX.

Temple de Metz
La capella del Temple de Metz