Monestirs d'Hauts-de-France
Abadia de Saint-Jean d’Amiens
(S. Johannes)
< anterior Inici França Hauts-de-France Somme següent >

Somme

Casa monàstica fundada el 1115 per Guy d’Amiens a l’església de Saint-Firmin au Val, hi ha autors que l’han considerat un monestir doble, amb una comunitat masculina i una altra de femenina. El 1124 la casa va adoptar la regla i costums premonstratencs, el 1131 va prendre el caràcter d’abadia i el 1135 es va traslladar extramurs sota l’advocació de Saint-Jean. A causa de la seva situació, el monestir va patir directament els efectes de les guerres que van tenir lloc en aquesta regió, el 1358 la casa fou incendiada i saquejada. El monestir fou reconstruït durant la primera meitat del segle XVI però a finals de segle va quedar en ruïnes per causes bèl·liques i fou enderrocat. Es va reconstruir a l’interior de la ciutat on es va mantenir fins la Revolució. L’església va desaparèixer i altres dependències foren utilitzades com escoles, que també van patir els efectes de la Segona Guerra Mundial (1940).

Saint-Jean d'Amiens
Saint-Jean d'Amiens