Priorat de Saint-Jean Baptiste de Cléry
Prieuré de Cléry

Savoia següent >

Savoia

L’església parroquial de Cléry, que pertanyia a la diòcesi de Tarentaise, fou seu d’un priorat de canonges agustinians possiblement fundat al voltant de 1125. La canònica es va assentar aprofitant l’existència d’una església molt antiga que es va refer de nou amb l’arribada de la comunitat canonical. El 1132 al prior de Cléry fou un dels personatges que van intervenir en l’acte de fundació de la propera abadia cistercenca de Tamié. Durant el segle XIII la relació amb el capítol de la catedral de Moûtiers-Tarantaise es va enfortir i, de fet, el priorat fou una dependència d’aquell. El 1256 el papa Alexandre IV va unir-la definitivament i el 1263 els canonges que hi quedaven van passar a Moûtiers. Del priorat en resta la seva església romànica, ara parroquial.

Cléry
Església de Cléry