Hospitalers Comanda de l'Espluga Calba
< anterior Inici Catalunya Garrigues l'Espluga Calba següent >

Garrigues

El primer esment del lloc de l'Espluga Calba és del 1148, data en què el comte de Barcelona el va cedir a un grup de persones per a la seva repoblació, el 1251 esdevingué propietat de la comunitat cistercenca de Vallbona. Després de passar per diverses mans, el 1405 l'orde de l'Hospital va adquirir el terme i el castell i immediatament hi constituí una comanda, que subsistí fins la desamortització. Després el castell es va utilitzar com escola i ara és propietat municipal, es tracta d’un edifici de grans dimensions, l’estat actual és bàsicament obra de l’orde de l’Hospital, que el va reformar durant els segles XV i XVI.

L'Espluga Calba
Castell de l'Espluga Calba