Donats i donades

Comunitat de Santa Anastāsia de Premiā (Santa Anna)
< anterior Inici Catalunya Maresme Premiā de Dalt següent >

Maresme

L’actual capella de Santa Anna o Santa Anna del Tiķ és la successora de l’antiga església de Santa Anastāsia, documentada des del 987 amb motiu d’una donaciķ. En aquest lloc entre els segles XIV i XV hi consta l’existčncia d’una comunitat de donats. En un capbreu datat entre 1354 i 1356 s’esmenta la deodata Benvinguda, de la capella de Santa Anastāsia. Més endavant, el 1371, un donat i donades de la casa de Santa Anastāsia de Premiā participen en la compra d’un terreny a Vilassar. El darrer document, datat el 1446, fa referčncia a l’obertura d’un pas entre la capella i la casa on hi habitava un donat. A partir de 1513 s’esmenta ja aquest lloc amb l’advocaciķ de Santa Anna, nom que encara perviu tot i que el lloc va quedar molt afectat durant la Guerra Civil i va perdre el culte, passant a mans de particulars i convertit en habitatge.

Santa Anna de Premiā
Santa Anastāsia de Premiā (Santa Anna)