Sant Acard (Achard, Aichar) de Poitiers
< índex castellano >

Natural de Poitiers, el noble Acard es va formar a l’abadia de Saint-Hilaire de Poitiers per ingressar després al monestir de Saint-Jouin-de-Marnes (o Ension, Deux-Sèvres), on es va fer monjo. Cap el 670-672 va fundar, amb el suport econòmic de la seva família i l’ajut de l’abat i fundador de l’abadia de Jumièges, sant Filibert, el monestir de Quinçay (Saint-Benoît de Quinçay), prop de Poitiers. Arran de l’estreta relació entre Quinçay i Jumièges, el 682 fou triat abat de Jumièges, on es va desplaçar després de rebre la benedicció de sant Ouen, bisbe de Rouen. Va morir en aquesta abadia el 687, on va ser enterrat i venerat com a sant a causa dels nombrosos miracles que hom li atribuïa, després les seves relíquies es dispersarien en llocs diversos.

Jumièges
Ruïnes del monestir de Jumièges