Gildas de Rhuys (Gildas el Savi), sant
< índex castellano >

Hi ha diverses versions de la vida del sant. Gildas hauria nascut a la Gran Bretanya el 494, després de formar-se i viatjar a Itàlia es va retirar a l’illa d’Houat des d’on la seva fama es va estendre per les rodalies, gràcies a això va fundar un monestir a terra ferma, al lloc de Rhuys on s’hi va aplegar una nombrosa comunitat. Més endavant Gildas deixaria aquest lloc per retirar-se a l’interior, a una capella a la riba del Blavet des d’on s’escamparia la seva popularitat. Va morir el 570 i segons la tradició hom va disposar el seu cos en una barca, tal com hauria demanat, però al cap de tres mesos el vaixell va tocar terra prop de l’abadia de Rhuys, on els monjos van dipositar el seu cos.

Saint-Gildas-des-Bois
Sant Gildas