Altres monestirs de Cantàbria

(Cantàbria)

Convent de San Luis de San Vicente de la Barquera
Franciscans de San Vicente de la Barquera
(San Vicente de la Barquera, Cantàbria)
San Luis de San Vicente de la Barquera

Es tracta d’un convent franciscà de fundació tardana, que va tenir lloc l'any 1454 gràcies a una butlla del papa Nicolau V, que atorgava la llicència corresponent a fra Juan de la Trecha. Inicialment, va ocupar l’ermita de Santa María de la Barquera, mentre es construïa una nova casa on es van traslladar el 1468, dedicant-la a San Luis. La nova ubicació va provocar episodis de discòrdia amb els veïns. La casa va gaudir del patronatge dels Guevara, aquesta nissaga, juntament amb altres famílies nobles, va contribuir a la construcció de diverses capelles a l’església. El convent es va clausurar amb la desamortització, i les seves dependències van ser espoliades. Actualment, només es conserven les ruïnes de la construcció, bàsicament, del segle XVI.