Priorat de Saint-Hippolyte
Cella de Saint-Hippolyte / Yppolitum / Fulrado Cella / Saint-Polieth
< anterior Inici França Gran Est Alt Rin següent >

Alt Rin

L’origen d’aquesta casa monàstica es troba en la donació d’unes terres efectuada al voltant del l’any 768 per Wido, el beneficiari d’aquella operació fou Fulrad, abat de Saint-Denis i molt vinculat a la cort de Pipí el Breu i Carlemany. Cap el 774 l’abat Fulrad hi va establir una cel·la a la que va aportar les relíquies de sant Hipòlit que ell mateix havia portat de Roma. El 774 Carlemany va beneficiar la casa amb més béns. Paral·lelament també s’havia fundat no lluny d’aquí el priorat de Lièpvre i poc a poc aquest darrer va anar guanyant prestigi en detriment de Saint-Hippolyte, a mitjan del segle IX les relíquies de sant Hipòlit es van traslladar a l’abadia mare de Saint-Denis i aquest priorat va esdevenir de fet una dependència de Lièpvre, a mitjan del segle XIV només tenia funcions parroquials. No hi ha restes de l’època monàstica, l’església que es conserva és dels segles XIV-XV.

Saint-Hippolyte
Saint-Hippolyte