Monestirs de Nova Aquitània
Convent dels Cordeliers de Saint-Émilion
Couvent des Cordeliers de Saint-Émilion / Sent Milion
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

Els franciscans (cordeliers) es van establir a Saint-Émilion al segle XIII, extramurs i a llevant de la vila. La primera notícia que hom té d’aquesta casa és del 1255. El 1341 el territori estava en guerra i per facilitar la defensa de la vila es van enderrocar els dos convents mendicants de Saint-Émilion, aquest i el dels Jacobins (dominics). El 1343 el papa Climent VI autoritzava el canvi d’ubicació d’aquest convent però hi ha constància que el trasllat no es va fer efectiu fins el 1384. El convent va quedar buit a causa de la Revolució i va començar la seva ruïna, fou venut el 1791. Ara es conserva el claustre, l’església i altres dependències, els espais restaurats es dediquen a l’activitat vitivinícola.

Cordeliers de Saint-Émilion

Franciscans