Cartoixa de Le Reposoir
Chartreuse du Reposoir / Repausatorii

Alta Savoia següent >
cercador contacte

Alta Savoia

La cartoixa de Le Reposoir fou fundada per Aymon, senyor de Faucigny, qui va donar el 1151 aquestes terres pel nou establiment. Hi va arribar una comunitat de la Grande-Chartreuse (Isère) encapçalada per Joan Hispà (1123-1160) que en fou el primer prior, aquest cartoixà havia participat directament en la consolidació de la branca femenina de l’orde (cartoixa de Prébayon, Valclusa). Va morir a Le Reposoir, on va esdevenir objecte de veneració. El 1650 es va procedir al trasllat del seu cos a l’interior de l’església. El monestir es va refer al segle XVII i a començament del XVIII després de patir incendis. Fou clausurat amb la Revolució, més endavant es recuperaria l’església en qualitat de parròquia. Els cartoixans hi van poder tornar transitòriament, fins que el 1901 foren expulsats definitivament. Des del 1932 l’ocupa una comunitat carmelita.

Le Reposoir

Cartoixans