Cartoixa de Sélignac
Chartreuse de Sélignac / Siliniaci / Val-Saint-Martin

Ain següent >

Ain

La cartoixa de Sélignac es va fundar gràcies a una donació efectuada el 1201 per Hug de Coligny abans d’anar a lluitar a la croada. El lliurament de les terres el va fer als cartoixans de Seillon (prop de Bourg) que s’havien d’encarregar de la fundació. Hug va morir a Orient el 1205 i la fundació no es va fer realitat fins el 1211, quan es va confirmar la donació inicial. A finals del segle XVI el lloc va resultar saquejat a causa de la guerra i un incendi el 1615 el va deixar en decadència de la que no es va refer fins començament del segle XVII quan es va emprendre una gran tasca de reconstrucció de les dependències. La Revolució va suprimir la cartoixa que es va abandonar totalment el 1792 i, en mans de particulars, va anar perdent bona part de les seves construccions. Els cartoixans van poder adquirir el lloc el 1866 i retornar-li la vida religiosa, fins que a començament del segle XX foren expulsats un altre cop. Després de mantenir diversos usos, el 1929 hi van retornar els religiosos cartoixans, fins el 2001 que va acabar l’activitat monàstica tot i que ha quedat com a centre d’espiritualitat cartoixana.

La cartoixa de Sélignac

Cartoixans