Sant Austremoni de Clarmont, bisbe
< índex castellano >

Hi ha una tradició de fa a sant Austremoni (Austremoine) contemporani de sant Pere, segons això seria aquest darrer qui el va enviar a la Gàl·lia. D’altra banda, a la seva Història eclesiàstica dels Francs, Gregori de Tours el situa a mitjan del segle III, en època de l’emperador Deci i del papa Fabià. Aquest darrer seria qui va enviar set missioners (els Set apòstols de la Gàl·lia) a evangelitzar la Gàl·lia, que van establir-se en diferents zones d’aquell territori, sant Austremoni seria un d’ells i evangelitzaria l’Alvèrnia ajudat, entre altres, per sant Nectari. Fou el primer bisbe de Clarmont.

Sant Austremoni
Arqueta de sant Austremoni
Abadia de Saint-Pierre de Mozac (Puèi Domat)

A la seva mort, Austremoni seria enterrat a Issoire, on es van venerar les seves relíquies fins que el bisbe Avit II (676-691) les va traslladar a l’abadia de Saint-Priest de Volvic arran de la seva fundació. El 848 foren traslladades a l’abadia de Sant-Pierre de Mozac, tot i que hom diu que el cap va seguir a Volvic i finalment fou portat altre cop a Issoire.

Mozac
Abadia de Mozac