Priorat de Saint-Priest de Volvic

Puèi Domat següent >
contacte

Puèi Domat

Aquest monestir fou fundat en el lloc de martiri del bisbe Priest de Clarmont, que hom situa en el 676. El fundador d’aquest establiment fou el seu successor en el bisbat, Avitus II (676-691) el qual també va portar aquí les relíquies de sant Austremoni, procedents d’Issoire i que van restar a Volvic fins que el 848 es van traslladar a Mozac. El 1095 va esdevenir un priorat de Mozac i per aquest motiu va passar a estar sota l’obediència de l’abadia de Cluny. Volvic va dependre de Mozac fins la Revolució, quan l’establiment fou clausurat. L’església actual és un edifici neoromànic en la seva major part, només la capçalera és medieval i en el deambulatori es conserven encara alguns capitells historiats.

Volvic
Volvic