Sant Leodegari d’Autun, abat i bisbe. (Léger)
< índex castellano >

Nascut el 616, d’origen germànic i emparentat amb santa Otília d'Alsàcia, educat a la cort de Clotari II i religiosament a Poitiers, cap el 656 fou nomenat abat del monestir de Saint-Maixent (Deux-Sèvres) i el 660 bisbe d’Autun gràcies a la intervenció de la reina santa Batilda (c630-680), esposa de Clodoveu II. A causa de les enveges fou acusat de participar en l’assassinat de Khilderic II (675), va morir decapitat després de patir diverses tortures (c678). Les seves relíquies es veneraven en una cripta prop de l’abadia de Saint-Maixent, però a causa de les invasions normandes foren traslladades a Ébreuil (Alier), en el lloc de l’abadia de Saint-Léger d’Ébreuil.

Saint-Maixent
Abadia de Saint-Maixent